Introductie tot golf

Nordin is geboren op 9 december 1999 te Bergen op Zoom en woont in het klein dorpje Ossendrecht. Op 10 jarige leeftijd kwam hij met golf in aanraking omdat zijn ouders geen oppas konden vinden tijdens hun lessen. Na wat wedstrijdjes schreef hij een sollicitatiebrief voor de selecties aan de Nederlandse Golf Federatie, hun antwoord: ‘Nee blijf maar lekker een beetje trainen en soms eens een clubwedstrijdje’. Een jaar later vroegen ze Nordin zelf, en sindsdien heeft hij alle selecties van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) doorlopen. Als vaste waarde heeft hij niet onverdienstelijk vele EK’s, WK’s gespeeld. Het WK 2016 in Japan was een hoogtepunt op 16-jarige leeftijd. Later kwam het WK 2018 in Ierland. Op die manier is Nordin als individueel in de top 100 van de wereld gekomen als amateur.

Nordin golft

Wie is Nordin?

Nordin heeft Tweetalig VWO op RSG ’t Rijks te Bergen op Zoom doorlopen. Hij zat met zijn golfkleding in de schoolbanken om maar geen trainingstijd te verliezen. Gelukkig heeft hij na zijn eerste jaar gebruik kunnen maken van de LOOT regeling. Dat is een regeling voor Topsporters om zo efficiënt mogelijk te studeren en te trainen.

Hij komt uit een ondernemersfamilie en heeft altijd geleerd dat je zo min mogelijk aan het toeval moet overlaten. Niets half doen…, alles geven… en er vol voor gaan. Nordin geeft nooit op en staat erom bekend dat hij tijdens Matchplay dodelijk kan zijn op het eind en tijdens Stokeplay van grote achterstand terugkomt.

Als een echte Nederlander heeft Nordin altijd heel erg graag met de leeuw op zijn borst gespeeld. Als hij niet zou golfen zou hij het geweldig vinden om in het leger te gaan en dan zichzelf helemaal stuk trainen samen met anderen. Hard werken en doelen stellen, dat doet hij graag.

Nu hij professional is, komen zijn volgende doelen in beeld: Op Europese Tour winnen, Top 30 van wereldranglijst en einddoel Ryder Cup winnen. Hij hoopt dit stap voor stap te gaan bereiken samen met mooie sponsors en zijn coaches.